Search

Information

СВЕТОСАВСКА ПРИРЕДБА   2018.

За свако обележавање Савиндана у Основној школи „ Исидора Секулић “ у Шајкашу влада свечана атмосфера. Као прави домаћини дочекујемо родитеље и остале госте пригодним програмом у обе школе.

У суботу, 27. јануара 2018. године, прослава школске славе  почела јеу школи у Мошорину  сечењем славског колача и програмом који су извели ученици нижих и виших разреда. Сат времена касније свечани програм настављен је у матичној школи у Шајкашу .

За реализацију програма заслужне су наставнице српског језика Јелена Петровић, Драгана Томић и Јелена Димитријевић,  наставница музичке културе   Босиљка Субашић, наставница географије Славица Матица Ћурчић и Ранка Салонски, наставница историје.  Свој допринос у обележавању школске славе  дао је и наставник руског језика Славиша Југовић  као и Хајналка Спасић, наставница техничког и информатичког образовања. Сви запослени у  школи дали су не мали удео у прослави са жељом да свечано и достојанствено обележимо нашу славу.

 Директорица школе мр Мирјана Николић Мушицки  поздравила је госте, а свештеници  Младен Јовановић, парох шајкашки и Бошко Маринков,парох мошорински, говорећи о Светом Сави, подсетили су на  улогу и  значај прослављања школске славе.

Ове године школа у Шајкашу добила је леп дар – постављена је бина у школски хол која ће нам омогућити да  свечаности буду и лепше и прегледније. Стога велику захвалност дугујемо Удружењу родитеља „ Панонска шајка“ и општини Тител , а платно којим је бина украшена,  дар је Младена Јовановића , нашег пароха из Шајкаша.

Овогодишњи кумови школе били су Лазар Мировић и Борислав Тешић, који су предали кумство Вањи Павловићу за Шајкаш и Тодору Тешићу за  Мошорин.

На прослави Савиндана  присуствовали су  бројни грађани , родитељи,  представници јавних предузећа и локалне заједнице за Шајкаш и Мошорин.

Мира Вучуревић, школски библиотекар

ROB1682
ROB1552
ROB1543
ROB1692
ROB1701
ROB1682 ROB1552 ROB1543 ROB1692 ROB1701