ОШ "Исидора Секулић" Шајкаш и издвојено одељење Мошорин

 

Дан школе и  „ Исидорини дани“ свечано обележени у ОШ  у Шајкашу

 

„ИСИДОРИНИ ДАНИ“,  манифестација која  је први пут установљена  у нашој школи, реализована је 12. и 13. фебруара 2017. године, у част рођења и дела Исидоре Секулић  чије име носи школа.

Иначе,  иницијатива за покретање и обележавање ове манифестације  поклапа се са 140 година од рођења Исидоре Секулић,  стога овај вид ангажовања у нашој школи има посебан значај.

У оквиру ове манифестације реализована су три програма: 

У понедељак 12. фебруара,  у холу школе у Шајкашу,  наставници  хемије, биологије, техничког  и информатичког образовања, физике и физичког васпитања,  презентовали су интересантне радове својих ученика који су заокупили пажњу свих присутних.  Фудбалска репрезентација   школе,   подељена у две екипе,  одиграла је пријатељску утакмицу.   Наставници Олгица Лакић, Станко Гелић, Хајналка Спасић, Милева Шкорић и Стевица Теодоровић потрудили су се да својим ангажовањем и дружењем на овом нивоу приближе наставне предмете на веома прихватљив начин.

У уторак  13. фебруара, наставница Виолета Попадић осмислила је јавни час са ученицима шестих, седмих и осмих разреда. Они су извели  посебан програм на енглеском језику.

Дан школе и свечани програм, који је уобличила наставница  српског језика  Драгана Томић, реализован је 16. фебруара 2018. године уз учешће одабраних ученика од првог до осмог разреда из обе школе. Поетско - драмски текст о Исидори, много рецитација на енглеском и руском језику,  много игара, плеса и скечева  – део је богатог садржаја који су наша деца извела  на овај свечани школски дан. Након поздравне речи, директорица школе Мирјана Николић Мушицки уручила је захвалнице Ивани Чегар, Драгани Томић и Босиљки Субашић,   колегиницама којe  су ове године  обележиле  десет, двадесет односно  тридесет година рада у  установи. Захвалнице за ангажман и учешће на републичким такмичењима у овој години оствариле су Јелена Петровић и Јелена Димитријевић, наставнице српског језика, Славиша Југовић, за учешће на  Олимпијади из руског језика, Славица  Матица Ћурчић, наставница географије, наставница историје Ранка Салонски и наставница ТИО Хајналка Спасић. Захвалницу за  афирмацију  ИКТ  и обуку на рачунарима  добила је Бранислава Цуцић Топалов, за афирмацију спорта и рекреације Милева Шкорић, а за промовисање читања Мира Вучуревић.

Свечаној приредби поводом Дана школе присуствовали су ученици и њихови родитељи, наставници,  грађани Шајкаша,  представници Школске управе Нови Сад и локалне самоуправе,  директори основних и средњих школа из Новог Сада,  Ковиља, Сремских Карловаца,  кумови, пријатељи и сарадници школе...

 

 

СВЕТОСАВСКА ПРИРЕДБА   2018.

За свако обележавање Савиндана у Основној школи „ Исидора Секулић “ у Шајкашу влада свечана атмосфера. Као прави домаћини дочекујемо родитеље и остале госте пригодним програмом у обе школе.

У суботу, 27. јануара 2018. године, прослава школске славе  почела јеу школи у Мошорину  сечењем славског колача и програмом који су извели ученици нижих и виших разреда. Сат времена касније свечани програм настављен је у матичној школи у Шајкашу .

За реализацију програма заслужне су наставнице српског језика Јелена Петровић, Драгана Томић и Јелена Димитријевић,  наставница музичке културе   Босиљка Субашић, наставница географије Славица Матица Ћурчић и Ранка Салонски, наставница историје.  Свој допринос у обележавању школске славе  дао је и наставник руског језика Славиша Југовић  као и Хајналка Спасић, наставница техничког и информатичког образовања. Сви запослени у  школи дали су не мали удео у прослави са жељом да свечано и достојанствено обележимо нашу славу.

 Директорица школе мр Мирјана Николић Мушицки  поздравила је госте, а свештеници  Младен Јовановић, парох шајкашки и Бошко Маринков,парох мошорински, говорећи о Светом Сави, подсетили су на  улогу и  значај прослављања школске славе.

Ове године школа у Шајкашу добила је леп дар – постављена је бина у школски хол која ће нам омогућити да  свечаности буду и лепше и прегледније. Стога велику захвалност дугујемо Удружењу родитеља „ Панонска шајка“ и општини Тител , а платно којим је бина украшена,  дар је Младена Јовановића , нашег пароха из Шајкаша.

Овогодишњи кумови школе били су Лазар Мировић и Борислав Тешић, који су предали кумство Вањи Павловићу за Шајкаш и Тодору Тешићу за  Мошорин.

На прослави Савиндана  присуствовали су  бројни грађани , родитељи,  представници јавних предузећа и локалне заједнице за Шајкаш и Мошорин.

Мира Вучуревић, школски библиотекар