ОШ "Исидора Секулић" Шајкаш и издвојено одељење Мошорин

Обележен Светски дан позоришта 

Знајући колико је важно да се још од најранијег узраста негују позитивне навике, посебно у култури, у  ОШ „ Исидора Секулић “ , у издвојеном  одељењу  у Мошорину, искористио се значајан датум да се деца  слободно изразе и покажу колико знају и шта могу да покажу.

Наиме,  27. марта 2019. године, обележен је Светски дан позоришта . Кроз упознавање и усвајање знања о  позоришној уметности и уметности уопште,  позоришним терминима, дијалогу и монологу као облику изражавања,  драмском тексту и драматизацији, о важности повезаности публике са глумцима, испуњена су  очекивања од ученика  трећег разреда.

Учитељ Александар Куруца и библиотекарка  Мира Вучуревић реализовали су овај  тематски дан   где су  кроз интерактивни тип радионице  обухваћени предмети Српски језик, Ликовна култура, Природа и друштво, Музичка култура, Од играчке до рачунара.

Ученицима 3-3 одељења није требало много да би им се размахала машта, тако да су уредили позорницу са свим пратећим елементима. Једна група ученика је добила задатак да нас упозна са врстама уметности , други су, уз учитељеву подршку,  припремили презентације које су пратила њихова излагања. Неколицина њих је имала излагање о настанку позоришта, једни су побројали  сва  позориштима у Србији, са посебним акцентом на  новосадском као најстаријем .  Цео разред  је урадио маске које су као симбол позоришта, биле веома лепо осмишљене.

Кроз драматизацију текста „ Никад два добра“ Јованке Јоганчевић, деца су се потврдила не само као добри глумци, него су и бескрајно уживали. Наравно, посета Српском народном позоришту у Новом Саду подразумева се у априлу месецу.

Родитељи деце из овог одељења су били у  публици скупа са школсим психологом  Надом Вујановић.

                                                                                                                                          М.В.