ОШ "Исидора Секулић" Шајкаш и издвојено одељење Мошорин

Заједно и безбедно кроз детињство

Министарство просвете и Министарство унутрашњих послова у школској 2023/2024. години у основним школама у Републици Србији реализује Пројекат „Заједно и безбедно кроз детињство“.

Пројекат има за циљ подизање свести код ученика основних школа о последицама насилног понашања у стварном и виртуелном окружењу, препознавање различитих видова насиља и дискриминације, усвајања стратегија за помоћ другима у невољи и вештина ненасилног решавања конфликата, развијање саосећања и информисање о начинима помоћи, подршке и заштите, као и усвајање знања и вештина о безбедном учешћу у саобраћају и понашању у ванредним ситуацијама.Осим тога, реализација пројекта ће допринети и јачању улоге Тимова за заштиту ученика од дискриминације, насиља, злостављања и занемаривања у школи.

22.2.2024. нашу школу су посетили полицајци Радослав Катић и Немања Јованов из Полицијске станице Тител и у одељењу 6-2 одржали предавање „Заједно и безбедно кроз детињство“. Ученици су били активни, показали знање у решавању проблемских ситуација. Приликом решавања теста ученици који су најбоље урадили су добили беџеве. Теа Рис – златни, Ленка Крндија – сребрни и Петар Гелић – бронзани беџ. Браво децо.